To be or not to be a COVIDIOT trademark?

COVIDIOT trademark Protopopescu
A venit sezonul cald, așa că trecem de la valurile pandemice la valurile mării.
Unii însă nu s-au putut distanța de potențialul financiar adus de profitarea de pe urma COVID-ului, așa că au încercat să înregistreze la nivel european marca combinată ”COVIDIOT” –
018288813.
Înainte de toate, trebuie subliniat faptul că noi toți avem garantat dreptul la liberă exprimare, cel puțin asta ne spun prevederile legale.
În același timp, dreptul tău se termină acolo unde începe dreptul unei alte persoane.
Tocmai pentru acest motiv, examinatorii de la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO) au respins din oficiu marca ”COVIDIOT”.
Examinatorii au motivat refuzul prin faptul că marca încalcă bunele moravuri, fiind utilizată de către extremiști pentru a nega realitatea și știința.
Acest fapt este cu atât mai pregnant cu cât scopul înregistrării acestei mărci este pentru a fi utilizată în scop comercial, luând în derâdere un segment al populației care este afectat de respectiva boală.
Împotriva hotărârii de respingere, solicitantul a formulat apel, care acum este pe rolul Comisiei de Apeluri.
Nu știu despre voi, dar nu cred că este fair-play să profiți de pe urma unei tragedii.
Totuși, respectiva respingere putea fi potențial prevăzută dacă solicitantul ar fi fost îndrumat corect de un specialist.
Dacă tu vrei să înregistrezi o marcă și să ai șanse mari de succes, atunci contactează-ne sau vizitează www.protopopescu.eu
Te putem ajuta să accesezi un fond UE, care rambursează 75% din taxele oficiale până la 1.500 EUR.
Stay safe! Protect your IP!
Related articles
Share this page